Βλέπετε μια παλιά εκδήλωση. Η πώληση εισιτηρίων έχει κλείσει.

Ο ρόλος των ΑΠΕ και του Φυσικού Αερίου στο νέο ενεργειακό μοντέλο της χώρας με το REPowerEU

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, 9:30 πμ - 3:00 μμ

Πληροφορίες εισιτηρίων

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι 100 πρώτοι που θα εγγραφούν, θα μπουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες της ημερίδας. 

ΑΥΤΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Περιγραφή εκδήλωσης

Στις 18 Μαΐου 2022 με το REPowerEU ξεκίνησε και επίσημα το φιλόδοξο, δύσκολο αλλά ρεαλιστικό ταξίδι για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το Ρωσικό Φυσικό Αέριο. Ο απαραίτητος μετασχηματισμός του ενεργειακού τομέα δημιουργεί νέα δεδομένα, προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες τόσο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Η ενεργειακή ασφάλεια και η συγκράτηση των υψηλών τιμών βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της ΕΕ. Η μεγάλη ενίσχυση των ΑΠΕ και η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών κυρίως με το LNG δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές και στην ενίσχυση των δικτύων. Η αγορά ενέργειας μετασχηματίζεται σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, με την επιτάχυνση της αδειοδότησης των ΑΠΕ και τις διμερείς συμβάσεις να έχουν κομβικό ρόλο στις εξελίξεις. Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ενεργειακό κόμβο με σημαντικά έργα που υλοποιούνται ή σχεδιάζονται, όπως είναι το FSRU στην Αλεξανδρούπολη, η αναβάθμιση της Ρεβυθούσας και η ηλεκτρική διασύνδεση Greece Egypt Interconnector.

Όλα τα παραπάνω ζητήματα θα συζητηθούν στην ημερίδα «Ο ρόλος των ΑΠΕ και του Φυσικού Αερίου στο νέο ενεργειακό μοντέλο της χώρας με το REPowerEU», που διοργανώνεται από την ΗΑΕΕ – Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας υπό την Αιγίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στις 7 Ιουλίου 2022 με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας, στελεχών της ενεργειακής αγοράς, διαχειριστών ενέργειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με φυσικές παρουσίες ομιλητών και κοινού.